2009. március 22., vasárnap

Az a mumus MLM!

Ha az ember lánya otthoni munkát, távmunkát keres az interneten, akkor nagy esélye van arra, hogy MLM-es ajánlatokba botlik. Az emberek nagy részének azonban az MLM vörös posztó: biztosan akadt egy-két ismerősük, akik megpróbálkoztak az ilyen fajta jövedelem-kiegészítéssel még az amwayes időkből. Na ez pont elég arra, hogy élből elutasítják az ilyen ajánlatokat.

Miért?

Úgy gondolom azért, mert nem szeretik a nyomulós, mindenáron eladni akaró ügynököket. Én sem. Márpedig a legtöbb esetben a kezdőknek azt tanítják, írjanak egy ötven-száz fős listát ismerőseikről, akik potenciális vevők illetve munkatársak lehetnek. Keressék meg őket ajánlatukkal. Cél az eladás és/vagy a beszervezés. De legalábbis egy termékbemutató előadásra hívják meg őket. Elutasítás esetén is keressék meg őket újból. Meg újból. Ha elfogy az ismerős, akkor ajánlják a postán sorban állva, a gyerek szülői értekezletén, az orvosnál. A lehetőség végtelen. Na most őszintén: Te nem kapnál kiütéseket az ilyen emberektől? Nekem az is elég, ha az orvosi váróban ülve a sorstársaim a különféle problémáikkal traktálnak. De ha még el is akarnának adni?!

Az MLM másik nagy buktatója, hogy az összes ilyen rendszer kisemberek számára emészthetetlen nagyságú jövedelemről beszél. Ez pedig valljuk be, eléggé meg tudja szédíteni az embereket. Ha ennek reményében vágunk bele egy ilyen üzletbe, a legtöbbször csalódnunk kell. A legtöbb ügynök jó ha pár ezer forintot keres vele havonta. Megélhetésre csak keveseknek jön össze elég pénz. Bár tudtommal nincs erről kimutatás, de szerintem az ilyen rendszerekbe belépők akár 95%-a is csalódik. Ők képezik az ellentábor magját, hiszen "ők megpróbálták és humbug az egész".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése