2009. április 8., szerda

Miért jó otthon dolgozni?

A távmunka, otthoni munka iránti gény leginkább a munkaerőpiacra visszatérő kismamák és az ő családtagjaik fejében fordul meg. A munkáltatók viszont kevésbé szeretik ezt a fajta munkavégzést. Na de most beszéljünk inkább rólunk munkavállalókról :). Miért is szeretnénk otthonról dolgozni, milyen előnyei lennének számunkra?

Kötetlenség: Szabadon szervezhetjük a munkaidőnket. Nem kell reggel munkába rohanni, metrón nyomorogni, vagy a dugóban bosszankodni. Akkor is dolgozhatunk, ha a kicsi alszik, vagy nagymamázik, persze csak ha nem vagyunk időhöz kötve.

Életmód-váltás: Ha még rendszeres időközönként sem kell bejárnunk, és az otthonunkhoz sem vagyunk kötve, akkor akár a Taj Mahal mellett is letáborozhatunk a gépünkkel.

Kényelem: A saját kis irodánkat, dolgozósarkunkat úgy alakítjuk ki, ahogy csak tetszik. A szobai hőszabályozót kényünk-kedvünk szerint állíthatjuk, senki nem fog panaszkodni, hogy túl meleg van, esetleg túl hideg. Maximum a gyerek vagy a férjünk :).

Idő- és pénzmegtakarítás: Nem kell számolni a munkába járás idejével és a költségeivel. Otthon sokszor hatékonyabban tudunk dolgozni, mint az irodában. Nem zavarnak meg a kollégák, a főnök megjegyzéseit sem kell hallgatnunk. Nem muszáj költeni vagyonokat "businesswoman" ruhákra, pólóban és farmerben pont elég letelepedni a számítógép elé.

Kevesebb stressz: Ez gondolom magáért beszél. Az előző pontokban írottak mindegyike csökkentheti a bennünket érő stresszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése