2009. április 15., szerda

Neked van?

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor legalább felhasználói szinten tudod használni az internetet. Leveleket olvasol-írsz, használod a Google-keresőt, esetleg fórumozol, közösségi oldalakat látogatsz. Esetleg saját blogod is van?

A saját blog-honlap üzleti célra való ki nem használása nem bölcs dolog, legalábbis szerintem. Minimális látogatottság mellett is hozhat egy kis zsebpénzt a konyhára a Google Adsense. Nagyobb látogatottság esetén pedig egyenesen kényelmes passzív jövedelmet biztosíthat.

Nincs más dolgod, mint regisztrálni az Adsense oldalán, és az ott kapott html-kódot elhelyezni az oldaladon. A Google feltérképezi az oldalad tartalmát, és többé-kevésbé releváns hirdetéseket helyez ki. A hirdetéseket testre szabhatod, dizájnját hozzáigazíthatod a weboldalad dizájnjához. Minél többen kattintanak a hirdetésekre, annál több pénz gyűlik össze a számládon.

A kifizetés csekken történik minden hónap 15-e után, amennyiben a számládon levő összeg elérte a 100 USD-t. A csekket postán küldik és bármelyik hazai bankfiókban beváltható. Ezt a jövedelmet is természetesen be kell vallani a személyi-jövedelemadó bevallásban, de vállalkozói engedéllyel nem kell rendelkezni.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Kisbogár

    Lelkes olvasód vagyok és lenne néhány kérdések. A te bloggodban lévő hírdetések is ilyenek amikről a bejegyzésedben írsz? Ha nem vagy vállalkozó hogyan tudod elszámolni a jővedelmet? Tudom hogy nem tul régi a bloggod, de neked van már ebből bevételed? Bocsi, lehet hogy egy kicsit hülye kérdések!! Üdv Csilla

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezek is Adsense hirdetések. Mivel még szűk egy hónapja kezdtem írni a blogot, nem volt sok látogatóm, a legfrissebb adatok szerint eddig 251-szer nézték meg az oldalamat. Kevesebb, mint az 5%-a kattintott a hirdetésekre. Szóval pénzt még nem láttam belőle, gyűlik a virtuális számlán, majd ha eléri a 100 USD-t, akkor kérhetem a kifizetést. A Google USA-beli cég, nem kérnek számlát a kifizetéshez, ezért nem kell vállalkozói. Az adózás pontos részleteit nem tudom, ha aktuális lesz, akkor utána járok. Gondolom vagy külföldről származó jövedelem, vagy egyéb önálló tevékenységből származó jövedelem, és hozzáadódik az adóalaphoz.

    VálaszTörlés