2009. április 21., kedd

Pénzügyi műveltség: játék?

Tegnap találtam egy blogot, ahol a szerző játékra hívja a vállalkozó kedvűeket: pénzügyi intelligenciát fejlesztő játékra.

Olvastátok a Gazdag papa, szegény papa című könyvet? Kiyosaki abban írja, hogy gazdag apja mindennél fontosabbra tartotta a pénzügyi intelligenciát. Amikor a fiúk tanulni akartak tőle, arra kérte őket, hogy ingyen dolgozzanak neki. Majd azt a tanácsot adta nekik, hogy mindig először maguknak fizessenek. Ezzel nem azt akarta tanítani nekik, hogy használják ki az alkalmazottakat, ne fizessenek a vásárlásaikért, ne fizessenek adót. Úgy gondolta, ezzel a módszerrel lehet a legjobban megdolgoztatni elménket abból a célból, hogy megtaláljuk a lehetőségeket a pénz előteremtésére.

A Vállalkozó Kedvű Fiatalok blog szerzője is a játékos kedvű olvasói elméjét akarja megdolgoztatni. A játék lényege egyszerű, egy talált pénzérmét kell lépésenkét megduplázni, kizárólag valamilyen üzleti tevékenységgel. Az első lépcsőfokok még egyszerűek, de pár után már jön a neheze. Bár fiatalokat, 18 évnél nem idősebbeket szólít meg, de szerintem mi - túl a harmincon - is tanulhatunk tőlük.

Itt olvashatsz róluk bővebben >>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése