2009. április 18., szombat

Célkitűzés - eszik vagy isszák?

Feliratkoztam egy időbeosztással foglalkozó hírlevél-sorozatra. A második levél a célokról, célkitűzésről szólt. Az ember nem is gondolná, hogy a helyes időbeosztás alapja a megfelelő és elég konkrét célok megléte. Ráadásul ha átgondoljuk, leírjuk céljainkat, mondjuk a karrierünkkel kapcsolatban, akkor ez egyfajta önbeteljesítő folyamatot eredményezhet.

Ha kitűzünk magunk elé valamilyen konkrét célt, akkor megteszünk lehetőség szerint mindent azért, hogy azt a célt elérjük. Ugye így van?

Ha viszont nincsenek céljaink, vagy homályosak, akkor megette a fene. Csak úgy vagyunk magunknak, napi rutin követi egymást. Nincs semmi, ami hajtson minket.

Az, hogy több pénzt akarok, nem egy jó cél. Persze, nem árt, ha minél több van belőle, de ez olyan általános valami. Nem sarkall most és azonnal cselekvésre.

De ha azt mondom, hogy egy éven belül havi százezret akarok keresni online, ez már egy elég konkrét cél, nem? Ha még hozzáteszem azt is, hogy miből, vagy hogyan, na akkor már jó úton vagyok a megszerzésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése