2009. május 28., csütörtök

Mihez kezdesz a GYES után?

Az év elején készült egy nem reprezentatív felmérés arról, hogy a kismamák a szülés után mikor mennek vissza dolgozni, illetve egyáltalán van-e hova visszamenniük.

A családtámogatási rendszer napokban jóváhagyott változása a nők munkapiaci helyzetén igyekszik segíteni azzal, hogy a GYES idejét két évre csökkentik. Az más kérdés, hogy a gyerekek napközbeni ellátásáról az állam nem tud gondoskodni megfelelő számú bölcsődei illetve óvodai férőhely híján.

A felmérés kapcsán volt egy riport az RTL Klub Fókusz című műsorában, ahol kismamákat kérdeztek meg arról, hogyan tovább.



Esetleg Te is kismama vagy? Vagy a közeljövőben szeretnétek babát vállalni? Elgondolkodtál rajta, hogy mihez kezdj a babázás évei után? A babával otthon töltött hónapok-évek nagyon jó időszak arra, hogy valami újba kezdj. Sokan ilyenkor kezdenek el iskolába járni, új szakmát tanulni. Ez az időszak megfelelő az otthonról végezhető munka keresésére is. Minimális befektetéssel akár online vállalkozásba is kezdhetsz.

Mi az az online vállalkozás? Online vállalkozásról beszélhetünk akkor, ha termékeinket az interneten keresztül, vagyis online módon juttatjuk el a vásárlóinknak. A vállalkozás ezen módjához nem kell üzlethelyiséget, irodát, raktárat bérelnünk. Elég egy internetes oldal - egy blog, egy webshop, aukciós oldal - ahol termékeinket népszerűsítjük, megismertetjük a leendő vásárlóinkkal.

Nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Aukciós oldalon való értékesítés nem igényel felhasználói szinttől nagyobb számítógépes tudást. Blogot vezetni ingyenes blogszolgáltatónál - ez sem sokkal bonyolultabb. Saját honlap, vagy webshop üzemeltetése már megkövetel némi tudást, de ez is tanulható. Esetleg nézz körül itt, Ágitól nemcsak a honlap elkészítéséhez, de az online marketinghez, keresőoptimalizáláshoz, az oldal működtetéséhez is remek ötleteket kaphatsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése