2009. május 4., hétfő

MLM az interneten

A Multi Level Marketingről (MLM) már bizonyára hallottál. Ha máshonnan nem, akkor az Avon révén.

A lényege, hogy személyes ajánlás révén értékesítik a termékeket. Az ajánlók kétféle jövedelmet szerezhetnek a rendszerben: egyrészt árrésként, másrészt pedig az általuk meghívott újabb ajánlók értékesítéseiből jutalékra jogosultak. Magasabb szinteken lehetnek másféle juttatások is, de ezzel most nem akarok foglalkozni.

Hogyan jön az MLM az internetes pénzkereséshez?

Ha olyan hirdetéseket találsz akár netes apróhirdetésekben, akár a Google hirdetések között, ahol pénzkeresési lehetőséget ajánlanak fel, akkor becslésem szerint kb. 90% az esélye annak, hogy ez valamilyen MLM beszervezési ajánlat. De az is lehet, hogy több.

Vagyis az internet nagyon jó kommunikációs csatorna, nagyon sok emberhez eljuthat az üzenet. Nem kell leendő újabb értékesítő reményében úton-útfélen győzködni az embereket, hanem azok találnak ránk, akiket komolyan érdekel ez a munka.

Bár a legtöbb MLM-es tanácsadó újabb tanácsadó-jelöltek keresésére használja fel az internetet, de nemcsak ez az egyetlen felhasználási lehetőség. A termékek ismertetésére, népszerűsítésére, és végsősoron az eladásra is használható az internet.

Ha valamilyen MLM hálózatban érdekelt vagy, akkor az üzleted fellendítéséhez ki ne hagyd az internetet! Készíthetsz webshopot a termékeknek, vezethetsz blogot, amiben a termékekről írsz. Egy újabb blogot felhasználhatsz arra, hogy partnereket találj az értékesítéshez. Manapság már nagyon sok hálózat támogatja tagjait például kész hírlevél-sorozattal, vagy a honlap-készítésben nyújt segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése