2009. május 5., kedd

Egy egyszerű internetes pénzkeresési lehetőség

Egy korábbi bejegyzésemben írtam a PPC alapú reklámokról, mint például az Adsense vagy az Etarget. Ha van egy blogunk, amit saját kedvünkre írogatunk, akkor ilyet kirakhatunk az oldalunkra, és ebből bevételünk származhat. Minél nagyobb a látogatottsága a blogunknak, annál többet kereshetünk.

Vannak olyan oldalak, amelyeket eleve sokan látogatnak, mint például a lap.hu oldalak, vagy más hasonló linkgyűjtemények (linkcenter.hu, linkpark.hu...). Ha találsz egy olyan kategóriát, amely még létezik, és van napi 10-20 perced vele foglalkozni, akkor egy ilyen oldallal is kereshetsz pénzt.

Nem igényel különösebb informatikai tudást, elég ha tudod használni az inernetes alkalmazásokat. A felületet a szolgáltatók biztosítják, ha jóváhagyják a témádat, akkor már neki is láthatsz linkeket gyűjteni. Azt tudni kell, hogy egy-egy ilyen oldal linkjei között lehetnek átfedések, de nagy részüknek egyedinek kell lenniük. A linkeket minden ellenszolgáltatás nélkül kell feltenni az oldalra, ha az témájában illeszkedik. Vagyis a kihelyezésért nem lehet pénzt kérni.

A szolgáltatók általában biztosítanak az oldalak szerkesztői részére reklámhelyeket. Ezeket felhasználhatod arra, hogy ide tegyél ki például Adsense hirdetést. Megkereshetsz cégeket, amelyek tevékenysége az oldal tartalmához kapcsolódik, és megpróbálhatod nekik kiadni a reklámhelyet. De ha van saját oldalad, saját terméked, akár azt is reklámozhatod az oldalon keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése