2009. június 14., vasárnap

5 tipp, hogy mindenre legyen időd

A nap 24 órából áll mindenkinek: fiatalnak, öregnek, szegénynek, gazdagnak, nőknek, férfiaknak. Ez lehet kevés, de lehet elég is. Csak meg kell tanulni jól beosztani.

Pár hónappal ezelőtt annyira érdekelt ez a téma, hogy minden könyvet elolvastam az időbeosztásról, ami csak a kezembe került. Ezekből hoztam Neked 5 tuti tippet, hogy jobb eredményeket érj el, és több időt tudj szakítani magadra, családodra, vagy amire csak akarsz.

Kötegelj - gyűjtsd össze azokat a feladatokat, amelyek hasonlóak, ezeket egymás után végezd el. Például jelölj ki egy időintervallumot a nap folyamán, amikor csak a leveleidet olvasod és válaszolod meg. Csak ekkor foglalkozz vele, és ne is végezz mást ekkor. Ez azért jelent időmegtakarítást, mert már benne vagy egy folyamatban, nem kell megállnod, belerázódnod egy másikba.

Priorizálás - csoportosítsd a feladataidat fontosságuk (hozamuk) és sürgősségük szerint. Reggelente vedd elő a listát és kezdd a napodat a legfontosabb (legtöbbet hozó) és legsürgősebb feladattal. Addig ne vágj bele másba, míg ezzel nem végeztél.

Célkitűzés - a világos, jól megfogalmazott, leírt (!) célok megléte már önmagában időt takarít meg mindennapjainkban.

Pareto elv - ezen elv szerint a cselekedeteink 20 százaléka adja az eredményeink 80 százalékát. Ha megtaláltad azt a 20 százalékot, akkor ezekre helyezve a hangsúlyt hatékonyabbá válhatsz.

Átruházás - az időmenedzsment csődje :) - ha már végképp nem fér be valami az idődbe, akkor bízz meg valakit (vagy valamit), hogy csinálja meg helyetted.

Ha többet szeretnél megtudni a hatékony időbeosztásról, egy ingyenes e-könyvet tudok számodra ajánlani, amit innen tölthetsz le: Időmenedzsment és lazítás
Technikai útmutatás: Ha megnyitod a könyvet, akkor a lap tetején találsz egy "Kiküldök egy meghívót" linket. Ide kattintva tudod regisztrálni magadat az Ekönyvcentrum oldalán, ahonnan kapsz majd egy jelszót a könyv olvasásához.

Jó olvasást kívánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése