2009. április 28., kedd

Hogyan lehet pénzt keresni az Interneten?

Még a csapból is az folyik, hogy az Interneté a jövő, az Internetbenmég mindig nagy lehetőségek vannak. Akkor miért ne keresnénk meg ezeket a lehetőségeket? Miért ne próbálnánk pénzkeresésre is felhasználni?

Az Internetet általában gyors levélváltásra, ismerőseinkkel való kapcsolattartásra, információ szerzésre használjuk. De egyre gyakoribb, hogy online áruházakból vásárolunk ilyen-olyan termékeket.

A sok felhasználási lehetőség közül most az információ-szerzést szeretném kiemelni. Ha valamilyen témával kapcsolatban szeretnénk több mindent megtudni, akkor "felmegyünk a netre", és ott keresgetünk, olvasgatunk. Ha egy-egy kérdésünkre kielégítő választ kapunk, akkor hálásak vagyunk az információ közzétevőjének.

Minden embernek van olyan tudása, amivel segíthet másoknak. Olyan tudás, amit ha megoszt másokkal, akkor azért hálásak a többiek. Ha tudásunkat írásba foglaljuk, közzétesszük - például az Interneten - akkor nagyon sok emberhez eljuthat.

Hogyan kapcsolódik ez az Internetes pénzkereséshez?

Ha tapasztalataink megosztása céljából mondjuk blogot vezetünk, akkor az oldalra tehetünk fel hirdetéseket (pl. Adsense, Etarget...). De készíthetünk saját infoterméket is, és a blogunkban ezt népszerűsíthetjük. Ha nincs saját termékünk, akkor reklámozhatjuk másokét, amiért jutalékot kaphatunk. Ezt nevezik partnerprogramnak.

Mennyit lehet így keresni? Ez a dolog többtényezős. A legjobban az adott oldal látogatottságától függ. Elterjedt becslés, hogy az oldal látogatóinak az egy százaléka vásárol. De az sem mindegy, hogy a látogatók mennyire érintettek a témában. A lényeg, hogy a profik ebből akár meg is tudnak élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése