2009. május 7., csütörtök

Elég motivált vagy?

Mi motivál Téged? Mit csinálsz, hogy megtaláld azt, ami Téged valóban motivál céljaid eléréséhez? Van egy mondás: mindent lehet, csak akarni kell. Ha nincs meg az akarat, a miért, akkor bármihez is fogsz, az bukásra van ítélve.

Ahhoz, hogy ne csak úgy legyünk a világban, szükségesek a célok. Mi az, amit el akarunk érni a magánéletünkben? Mi az, amit el akarunk érni a munkánkban? Ezekre a kérdésekre általában minden embernek van válasza: gyerek(ek)et akarok, saját lakást akarok, jobban fizető munkát akarok.

De miért is akarom? Azért, hogy jobb életem legyen? Ez nem jó motiváló erő, mert túl általános. Azért akarok gyereket, mert szeretném látni őket felnőni, szeretném látni a boldogságtól sugárzó arcukat. Ez már sokkal jobb válasz, ugye? Miért akarok jobban fizető munkát? Azért, hogy be tudjam fizetni a számláimat. Ez is eléggé motiváló lehet.

A célok megléte fontos a sikerhez, de mit sem érnek, ha nincs, ami motiváljon azok elérésére. Ha ez a cél-motiváció páros olyan erős, hogy szinte egész nap ez jár a fejedben, ezzel kelsz, ezzel fekszel, és persze teszel is a megvalósulás érdekében, akkor borítékolható a győzelem. A Szentírásban is olvashatod: kérjetek és megadatik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése