2009. június 9., kedd

Milyen honlapom legyen?

Ha azon gondolkodsz, hogy saját honlapot szeretnél magadnak, amin bemutatod a cégedet, termékedet, esetleg a honlapodon keresztül szeretnéd értékesíteni a szolgáltatásaidat, akkor először is tisztában kell lenned azzal, hogy milyen típusú honlap lenne számodra az ideális. A célod határozza meg, hogy milyen legyen a honlapod.

A statikus honlap akkor ideális választás számodra, ha az interneten is szeretnéd bemutatni cégedet, állandó információt szolgáltatnál az olvasóknak. Az ilyen típusú honlapok viszonylag állandó tartalmat biztosítanak, legtöbbször a következő menüpontokkal: szolgáltatásaink, termékeink, rólunk, elérhetőségünk. Az oldalon nincs közvetlen lehetőség kapcsolatokat kezdeményezni, közvetlen értékesítésre kevésbé alkalmasak, elkészítésük, módosításuk hozzáértő szakembert igényel.

A dinamikus honlap a blogok, a webáruházak készítésére nagyon jó eszköz. Gyakran frissített tartalom, interaktivitás a jellemzőjük. A tartalomhoz az olvasók hozzászólhatnak, megoszthatják véleményüket a többiekkel, így közösségek szerveződhetnek egy-egy oldal köré, ezzel is növelve a látogatottságot. A dinamikus oldalak készítéséhez nem igényel különösebb szakértelmet, némi utánajárás, tanulás után laikus internetfelhasználó is elboldogul a feladattal.

A fentiek alapján, ha online értékesítésre szeretnéd használni az oldaladat, akkor célszerű, ha webáruházat készítesz, vagy blogot vezetsz, és a blog mellé készítesz egy értékesítési oldalt. Ha termékeid több kategóriákba sorolhatók és nagyszámúak, akkor készíts egy webáruházat. Ha szolgáltatást, információs terméket vagy csak néhány terméket szeretnél értékesíteni, akkor vezess azokhoz kapcsolódó témákban blogot.

Ha csak kipróbálnád az internetes naplóírást, vagy megnéznéd, hányan is kíváncsiak Rád és a szolgáltatásaidra, termékeidre, akkor jó megoldás egy ingyenes blogszolgáltató kipróbálása. A magyar felhasználók között nagyon elterjedt a blog.hu és a freeblog.hu, de népszerű még a blogger.com is. Ezen kívül még számos blogszolgáltatót találsz. Arról, hogy melyik ingyenes blogszolgáltató lenne a számodra a megfelelő, itt találsz segítséget: http://www.fn.hu/tech/20081119/blog_mustra_avagy_hol_erdemes/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése